maandag 30 april 2012

Voorkant Frummultje Lingerie-billentas

De voorkant van mijn Frummultje Lingerie-billentas is klaar. Bij de volgende tas ga ik een verandering aanbrengen. Alle onderdelen ga ik dan alleen maken van skaileer. Ik heb nu de witte slip van katoen gemaakt. Ik heb twee lagen katoen met Vliesofix aan elkaar gemaakt omdat anders het zwarte gedeelte wat onder de witte slip zit door zou schijnen. Het slipgedeelte bestaat nu uit drie lagen. Het witte katoen was ten opzichte van het skaileer te slap vandaar dat ik er skaileer onder heb gedaan.De kleine ritsjes aan de zijkant krijg ik er niet ingezet omdat het witte gedeelte te stug is geworden maar dat mag de pret niet drukken. Doordat het slipgedeelte nu wat stug is valt het zwarte billengedeelte soepel.
Nu ga ik verder met de achterkant.

zondag 29 april 2012

Mijn Frummultje Lingerie-billentas.

Vanmorgen ben ik samen met Marjan Vreugdenhil naar de stoffenmarkt hier in Valkenswaard geweest. Kei gezellig en geslaagd voor stof voor mijn Frummultje Lingerie-billentas. Het begin is gemaakt zoals op de foto is te zien. Het is geen karweitje wat binnen een paar uur klaar is. Ik ben een Pietje-precies en normaal lus ik alles maar met skaileer valt er niets te lussen. Dus heb ik er voor gekozen om alles eerst op 1 cm af te tekenen, dan uitknippen en dan nogmaals op een 0,5 cm af te tekenen. Ik speld dan op 0,5 cm en ga op een 1 cm stikken. Wat ook een uitdaging is, is het in elkaar zetten van de tas. Geen omschrijving dus lekker zelf een weg zoeken. Wordt dus vervolgd want ik ga niet één maar twee tassen maken. Ik liep nog tegen een mooie combinatie aan die ik niet kon laten liggen.

zaterdag 28 april 2012

Vrolijke noot en blaadjes

Op de markt van Eindhoven kwam ik de stof tegen met de blaadjes. Op de markt van Valkenswaard kwam ik het stof tegen met de muzieknoten. Allebei weer van katoen. Dus nu hebben we voorlopig weer genoeg dekbedovertrekken. Het maken van dekbedovertrekken is een leuk werkje. Rechtnaden dus zo klaar. Zo is dus mijn uitdaging voor april weer gelukt. Op de foto staan de kussenslopen.
Morgen, zondag 29 april 2012, ga ik naar de stoffenmarkt in Valkenswaard. Ik heb de Popka-tas nagetekend die op het lingerieforum was geplaatst en daar ga ik stof voor kopen. Als ik de tas gemaakt kan krijgen van stof dan wil ik hem daarna van tassenleer gaan maken. Daarvoor ga ik dan naar het Belgische Zonhoven. Maar eerst maar eens kijken of hij van stof lukt. Het patroon is in elk geval gelukt. Vanavond alle patronendelen overtekenen zodat ik morgen meteen kan beginnen.